Solutions Manuals and Test Banks For Sale!
0 items - $0.00

Your shopping cart is empty

Why not add some items in our Shop

Campbell Essential Biology 7th Edition Test Bank By Simon

Instantly download Campbell Essential Biology 7th Edition Test Bank By Simon. This test bank for Campbell Essential Biology 7th Edition By Simon includes all the chapters and the correct answers.  Check out the sample chapter below:

Chapter 2   Essential Chemistry for Biology

2.1   Multiple Choice Questions

1) How can radiation be controlled and safely used in medicine?

  1. A) Apply radiation throughout the body at uncontrolled doses.
  2. B) Apply radiation throughout the body at controlled doses.
  3. C) Apply radiation to specific parts of the body at uncontrolled doses.
  4. D) Apply radiation to specific parts of the body at controlled doses.

Answer:  D

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.1

 

2) ________ is an example of an element.

  1. A) Water
  2. B) Nitrogen
  3. C) Glucose
  4. D) Salt

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.2

 

3) What are the four most common elements found in living organisms?

  1. A) nitrogen, oxygen, phosphorus, and carbon
  2. B) carbon, oxygen, nitrogen, and hydrogen
  3. C) carbon, oxygen, potassium, and calcium
  4. D) oxygen, calcium, hydrogen, and carbon

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.2

 

4) Which of the following elements is a trace element that is essential to life?

  1. A) phosphorus
  2. B) carbon
  3. C) iron
  4. D) calcium

Answer:  C

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.3

 

5) In order to have a positive charge, an atom must have ________.

  1. A) more protons than electrons
  2. B) more electrons than protons
  3. C) more neutrons than protons
  4. D) more protons than neutrons

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.4

 

6) All atoms of an element have the same number of ________.

  1. A) protons plus neutrons
  2. B) protons
  3. C) electrons
  4. D) neutrons

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.4

 

7) An atom’s ________ are found in its nucleus.

  1. A) neutrons and protons
  2. B) protons only
  3. C) neutrons and electrons
  4. D) electrons, protons, and neutrons

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.4

 

8) Beryllium’s atomic mass is 9, and its atomic number is 4. How many protons are found in a beryllium atom?

  1. A) 9
  2. B) 13
  3. C) 4
  4. D) 5

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.4

Global LO:  2, 4

 

 

9) An uncharged atom of mercury has an atomic number of 80 and an atomic mass of 200. This atom has ________ protons, ________ neutrons, and ________ electrons.

  1. A) 80; 120; 80
  2. B) 120; 80; 120
  3. C) 120; 280; 120
  4. D) 80; 40; 80

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.4

Global LO:  2, 4

10) The way Earth moves about the sun is most like ________.

  1. A) a neutron and electron moving around a proton
  2. B) an electron moving around the nucleus of an atom
  3. C) a proton moving about an electron
  4. D) a neutron moving about a proton

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.4

Global LO:  2

 

11) Isotopes of an element have the same number of ________ and different numbers of ________.

  1. A) protons; neutrons
  2. B) protons; electrons
  3. C) neutrons; protons
  4. D) electrons; protons

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.5

 

12) How do radioactive isotopes differ from isotopes?

  1. A) Radioactive isotopes have more neutrons than do isotopes.
  2. B) Radioactive isotopes are stable; isotopes are unstable.
  3. C) Radioactive isotopes have fewer neutrons than do isotopes.
  4. D) Radioactive isotopes are unstable; isotopes are stable.

Answer:  D

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.5

 

 

13) An atom with an electrical charge is a(n) ________.

  1. A) isotope
  2. B) molecule
  3. C) ion
  4. D) compound

Answer:  C

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6

 

14) The bond between oppositely charged ions is a(n) ________ bond.

  1. A) ionic
  2. B) polar
  3. C) hydrogen
  4. D) covalent

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6

15) Consider the following reaction. What type of bond is holding the two atoms together?

 

K + Br → K+ + Br− → KBr

 

  1. A) covalent
  2. B) ionic
  3. C) hydrogen

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.6

Global LO:  2

 

16) What name is given to bonds that involve the sharing of electrons?

  1. A) covalent
  2. B) hydrogen
  3. C) ionic
  4. D) polar

Answer:  A

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6

 

 

17) Sulfur has an atomic number of 16. How many covalent bonds can sulfur form?

  1. A) 1
  2. B) 2
  3. C) 4
  4. D) 0

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.6

Global LO:  2, 4

 

18) The hydrogen and oxygen atoms of a water molecule are held together by ________ bonds.

  1. A) ionic
  2. B) hydrogen
  3. C) covalent
  4. D) polar

Answer:  C

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6, 2.7

19) Why is water considered a polar molecule?

  1. A) The oxygen atom is found between the two hydrogen atoms.
  2. B) The oxygen atom attracts the hydrogen atoms.
  3. C) The oxygen end of the molecule has a slight negative charge, and the hydrogen end has a slight positive charge.
  4. D) Both hydrogen atoms are at one end of the molecule, and the oxygen atom is at the other end.

Answer:  C

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.7

 

20) Adjacent water molecules interact with one another via ________ bonds.

  1. A) covalent only
  2. B) ionic
  3. C) polar and covalent
  4. D) hydrogen

Answer:  D

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6, 2.7

 

 

21) Adjacent water molecules interact through the ________.

  1. A) sharing of electrons between the hydrogen of one water molecule and the oxygen of another water molecule
  2. B) electrical attraction between the hydrogen of one water molecule and the oxygen of another water molecule
  3. C) sharing of electrons between adjacent oxygen molecules
  4. D) electrical attraction between the hydrogen atoms of adjacent water molecules

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.6, 2.7

 

22) How many oxygen atoms are in the products of the following reaction?

 

C6H12O6 + 6 H2O + 6 O2 → 6 CO2 + 12 H2O

 

  1. A) 18
  2. B) 6
  3. C) 12
  4. D) 24

Answer:  D

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.8

Global LO:  2, 4

23) What are the reactant(s) in the following chemical reaction?

 

C6H12O6 + 6 H2O + 6 O2 → 6 CO2 + 12 H2O

 

  1. A) CO2and H2O
  2. B) C6H12O6, H2O, and O2
  3. C) O2 only
  4. D) C6H12O6, H2O, O2, CO2, and H2O

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.8

Global LO:  2

 

 

24) Human body cells are approximately ________ water.

  1. A) 95-99%
  2. B) 25-35%
  3. C) 50-55%
  4. D) 70-95%

Answer:  D

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

 

25) The tendency of molecules of the same kind to stick together is called ________.

  1. A) bonding
  2. B) cohesion
  3. C) polarity
  4. D) adhesion

Answer:  B

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

 

26) Some tiny insects are able to walk on water. Why?

  1. A) Water has adhesive properties.
  2. B) The surface tension that is a result of water’s cohesive properties makes this possible.
  3. C) The covalent bonds that hold a water molecule together make this possible.
  4. D) A single insect is less dense than water.

Answer:  B

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

27) As water freezes, ________.

  1. A) its molecules move farther apart
  2. B) it cools the surrounding environment
  3. C) its hydrogen bonds break apart
  4. D) the water molecules become less polar

Answer:  A

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

 

 

28) Sugar dissolves when stirred into coffee. The coffee is the ________, the sugar is the ________, and the sweetened coffee is the ________.

  1. A) solution; solvent; solute
  2. B) solute; solvent; solution
  3. C) solvent; solute; solution
  4. D) solution; solute; solvent

Answer:  C

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.9

Global LO:  2

 

29) Which of the following is an acid?

  1. A) NaOH
  2. B) NaCl
  3. C) HCl
  4. D) CH4

Answer:  C

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.10

 

30) A base ________.

  1. A) removes H2O molecules from a solution
  2. B) decreases the pH of a solution
  3. C) removes OH−from a solution
  4. D) removes H+from a solution

Answer:  D

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.10

 

31) The lower the pH of a solution, the ________.

  1. A) the more basic the solution
  2. B) more acidic the solution

Answer:  B

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.10

 

32) Relative to a pH of 7, a pH of 4 has a ________.

  1. A) 3,000 times higher H+concentration
  2. B) 1,000 times higher H+concentration
  3. C) 300 times higher H+concentration
  4. D) 100 times lower H+concentration

Answer:  B

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.10

Global LO:  2, 4

 

33) What name is given to substances that resist changes in pH?

  1. A) buffers
  2. B) solutions
  3. C) acids
  4. D) bases

Answer:  A

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.10

 

34) When a base is added to a buffered solution, the buffer will ________.

  1. A) donate OH−
  2. B) accept water molecules
  3. C) donate H+ ions
  4. D) form covalent bonds with the base

Answer:  C

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.10

 

35) All of the following are potential negative impacts of ocean acidification except one. Choose the exception.

  1. A) decreasing H+concentrations
  2. B) coral bleaching
  3. C) changes in metabolism of marine animals
  4. D) increasing carbonic acid concentrations

Answer:  A

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

 

36) A fossil was found and determined by radiometric dating to be 11,400 years old. What is the ratio of carbon-14 to carbon-12 in this fossil compared to its environment?

  1. A) 12.5%
  2. B) 25%
  3. C) 37.5%
  4. D) 50%

Answer:  B

Topic:  Evolution Connection: Radioactivity as an Evolutionary Clock

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.12

Global LO:  2, 4

 

37) What is the outcome of evaporative cooling in the form of sweating?

  1. A) a decrease in blood pH
  2. B) a decrease in air temperature
  3. C) a decrease in body temperature

Answer:  C

Topic:  2.2 Water and Life

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.9

 

38) Radiometric dating is based on ________.

  1. A) the number of electrons in atoms
  2. B) the decay of radioactive isotopes
  3. C) the strength of bonds holding together atoms
  4. D) the rates of chemical reactions

Answer:  B

Topic:  Evolution Connection: Radioactivity as an Evolutionary Clock

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.12

 

39) An atom has 20 protons, 20 neutrons, and 20 electrons. What atom is being described?

  1. A) neon (atomic number 10)
  2. B) calcium (atomic number 20)
  3. C) zirconium (atomic number 40)
  4. D) neodymium (atomic number 60)

Answer:  B

Topic:  2.1 Some Basic Chemistry

Skill:  Apply/Analyze

Learning Outcome:  2.4

Global LO:  2, 4

 

 

40) What type of cancer is treated with radioactive iodine seeds?

  1. A) breast
  2. B) lung
  3. C) prostate
  4. D) skin

Answer:  C

Topic:  2 The Process of Science

Skill:  Remember/Understand

Learning Outcome:  2.5

Global LO:  5

Download Campbell Essential Biology 7th Edition Test Bank By Simon. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *